Olemme koonneet pienimuotoisen informaatiopläjäyksen majoittuville asiakkaillemme, jotta majoittuminen olisi mahdollisimman mukavaa eikä tylsyys iske. Tervetuloa Varjolaan ja toivottavasti viihdytte!

Accommodation info in English 


Majoittuminen

Riihihuoneessa majoittuville on yhteisessä käytössä jääkaapit sekä mikro. Jääkaapit löytyvät jokaisen talon kuistin varastohuoneesta huoneen ulkopuolella. Jääkaapeissa hyllyt ovat  jaoteltu huonekohtaisesti, joten laitathan tarvikkeesi oikealle hyllylle. Mikro sijaitsee jääkaapin vieressä Vakka -talon kuistin varastohuonessa. Riihisviitin huoneistoissa on omat jääkaapit ja mikrot. Pihatuvassa majoittuville on myös käytössä yhteisjääkaappi ja mikro.

Vastaanotosta voitte ostaa myös mm. unimaskeja, hammasharjoja ja kylpytakkeja.


Ruokailut

Varjolasta saat helpotusta myös isompaan nälkään. Talvikaudella ruokaileminen tapahtuu Navettaravintolassa ja kesäkaudella Bistro Sylvissä. Navettaravintola on avoinna elokuusta kesäkuuhun perjantaista lauantaihin klo 15 – 21 (keittiö sulkeutuu klo 20.30).

Navettaravintolassa tarjoillaan ensisijaisesti Navettamenua pöytään tarjoiltuina lautasannoksina. Pöytävaraukset pyydämme tekemään etukäteen. Navettamenun löydät verkkosivuiltamme: https://www.varjola.com/ruoka/navettaravintola

Jos majoitut meillä ma – to ja haluaisit ruokailla Varjolassa, olethan meihin yhteydessä. Palvelemme arkisin pääasiassa ryhmille tilauksesta, joten ravintolapalvelumme saattavat olla avoinna vierailusi aikana.


Tekemistä majoittumisen ajaksi

Varjolassa on tarjolla vaikka mitä aktiviteettia, joita voit kokeilla majoittumisesi ajaksi. Riippuen majoittumisesi ajankohdasta, meillä on viikko-ohjelma, joiden aktiviteetteihin voit osallistua ilman ryhmävarausta. Katso viikko-ohjelman aktiviteetit: https://www.varjola.com/elamykset/viikko-ohjelma

Pienemmille porukoille tai pariskunnille mukavia aktiviteetteja voisivat olla mm. koskenlasku (min. 4hlö ryhmä), arktinen kellunta, vaijeriliuku tai avoin savusaunavuoro.

Meiltä on mahdollista vuokrata myös välineitä retkeilyyn. Tarjonnassamme omia metsäretkiä varten on e-fatbikejä, liukulumikenkiä, lumikenkiä sekä retkireppuja eväineen ja tarpeineen. Aktiviteetteja järjestetään pääosin maanantaista lauantaihin saatavuuden mukaan.

Varjolassa on saunoja, joissa asiakkaamme voivat rentoutua. Avoimia savusaunavuoroja on tarjolla joka viikko vuoden ajasta riippuen. Avoimien saunavuorojen ajankohdat näkyvät viikko-ohjelmassa. Majoittujien on kuitenkin mahdollista varata myös yksityinen saunavuoro porealtaineen pienemmälle perinteisemmälle Rantasaunalle erityishintaan 50 € /1,5h (max.4 henkeä). Tiedustelut ja varaukset Rantasaunalle henkilökunnaltamme.

Lisäksi majoittujan on mahdollisuus vuokrata soutuvene vuokralle kahdeksi tunniksi omaan käyttöön: https://www.varjola.com/soutuveneen-vuokraus

Ilmaista tekemistä

Varjolassa on paljon tekemistä myös ilmaiseksi. Varjolan pihapiiristä lähtee ulkoilureitit, joissa voit retkeillä kävellen, pyöräillen tai hiihtäen. Kosken kupeessa on laavu sekä Rantakota, joita voi käyttää omatoimisesti. Rantakotaa pidetään lukossa, mutta ovikoodin saa vastaanotosta.

Vieraillessasi voit pelata myös erilaisia pihapelejä. Meiltä voit lainata mm. mölkyn tai lautapelejä. Voit myös heitellä vaikka frisbeestä, pihapiirissämme on pari frisbeekoria. Pihapelit voit pyytää vastaanotostamme.

Varjolassa ei ole virallista uimarantaa, mutta voit mennä uimaan karttaan merkityltä rannalta. Voit käyttää myös Lahdenpellon laituria, mikäli Lahdenpellolla ei ole saunojia.